Introductie-Video

"Maandag 14 mei 2018 kwamen er acteurs hier op school. Ze gingen vertellen over pesten en veiligheid. Je moet respect hebben voor andere mensen en elkaar respecteren. Ze hebben verteld hoe je omgaat met pesten en wat je kunt doen in zo’n situatie. We leerden dat je de gepeste moet helpen en achter hem/haar moet staan. De meeloper moet de gepeste kinderen helpen in plaats van meedoen met de pester. De acteurs speelden de pestsituaties na. Wij waren de regisseurs en vertelden wat de acteurs moesten doen. We mochten onze eigen toneelstuk ook zelf naspelen. We vonden het magnifiek. Het was heel leerzaam, serieus en zielig maar hebben ook gelachen want we wisten dat het nagespeeld was (maar het is wel echt gebeurd)."

 Groeten van de kinderen van de Midden-/Bovenbouw van de Wijnberg

Recensies

Omgaan met agressief gedrag

Wat: Inherent aan het vak van leerkracht, conciërge of wie dan ook werkzaam binnen een onderwijsinstelling, is dat hij of zij helaas te maken krijgt met agressie en ongewenst gedrag.
Doel: Om u weerbaarder te maken, zelfverzekerder te kunnen handelen en uw zelfredzaamheid te stimuleren ontwikkelde Bureau Horizon deze enerverende training. Belangrijke onderdelen zijn het ervaren van agressie, het bewust worden van uw eigen gedrag en de eigen reacties en het leren vertrouwen op uw eigen kracht als er grenzen aan het gedrag van een agressor gesteld moet worden.
Voor wie: Onderwijzend- en onderwijs ondersteunend personeel van het Voortgezet en het Middelbaar onderwijs.

Beschrijving van de training

De school heeft voorafgaand aan deze docententraining contact met Bureau Horizon over welke problemen of andere situaties met leerlingen spelen bij de docenten. Wij maken op grond van deze gegevens een training op maat. De school verzamelt casussen en stuurt die door naar Bureau Horizon. De trainingsacteurs werken deze casussen uit en oefenen met de leerkrachten deze problematische situaties.

De training start met een gesprek met de gehele groep over enkele belangrijke aspecten die horen bij het werken en omgaan met met agressie en agressieve leerlingen. Waar moet je op letten? Wat is belangrijk te doen en wat niet te doen? En wat kan je allemaal tegenkomen? We creëren een veilige oefensfeer. Niets moet, veel mag. Het gaat om leren.

Na een introductie van iemand van de school en onze introductie gaan de trainingsacteurs met de docenten aan de slag. Veel voorkomende situaties worden door de acteurs uitgespeeld en de docenten zoeken samen met de acteurs in de vorm van rollenspelen naar oplossingen. We werken in kleine groepen zodat iedereen ruim aan bod komt met trainen.

Deze interactieve trainingsmiddag staat vooral in het teken van leren door te doen.

Onze geselecteerde, professionele trainingsacteurs zijn veelvuldig werkzaam in het onderwijs en het bedrijfsleven.

Onze trainingen krijgen een gemiddelde waardering van 8,3.


Interesse of vragen?

Heeft u interesse of vragen? Via het onderstaande formulier kunt u gemakkelijk en snel contact met ons opnemen. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Uw naam *
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres *
Uw vraag of opmerking: *