Introductie-Video

"Maandag 14 mei 2018 kwamen er acteurs hier op school. Ze gingen vertellen over pesten en veiligheid. Je moet respect hebben voor andere mensen en elkaar respecteren. Ze hebben verteld hoe je omgaat met pesten en wat je kunt doen in zo’n situatie. We leerden dat je de gepeste moet helpen en achter hem/haar moet staan. De meeloper moet de gepeste kinderen helpen in plaats van meedoen met de pester. De acteurs speelden de pestsituaties na. Wij waren de regisseurs en vertelden wat de acteurs moesten doen. We mochten onze eigen toneelstuk ook zelf naspelen. We vonden het magnifiek. Het was heel leerzaam, serieus en zielig maar hebben ook gelachen want we wisten dat het nagespeeld was (maar het is wel echt gebeurd)."

 Groeten van de kinderen van de Midden-/Bovenbouw van de Wijnberg

Recensies

Omgaan met lastige leerlingen

"Het primaire proces"

Wat: Een training over een veelvoorkomend probleem in het Voortgezet en het Middelbaar Onderwijs. Het primaire proces (het voor de klas staan) is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig. Leerlingen zijn niet altijd gemotiveerd. Als lesgevende komt u geregeld voor situaties te staan waarin een leerling niet wil doen wat u vraagt of door welke reden dan ook erg brutaal gaat doen. Een leerling wil de klas niet verlaten, een leerling wil zijn telefoon niet inleveren, een leerling wil niet aan het werk of een leerling wordt agressief. Hoe gaat u daar mee om? Bureau Horizon inventariseert de meest voorkomende problemen bij u op school en maakt een training op maat. Met behulp van professionele trainingsacteurs gaan we leerkrachten trainen in het omgaan met deze lastige situaties.
Doel: Het onderwijzend personeel trainen en steunen in de vele complexe handelingen die nodig zijn om het primaire proces goed en wenselijk te laten verlopen.
Voor wie: Onderwijzend- en onderwijs ondersteunend personeel van het Voortgezet en het Middelbaar onderwijs.

Beschrijving van de training

De school heeft voorafgaand aan deze training een gesprek met ons over welke bekende of unieke problemen spelen op school. Bureau Horizon maakt op grond van deze gegevens een training op maat.

De training start met een gesprek met de gehele groep over belangrijke aspecten die horen bij het primaire proces. Wat is belangrijk te doen en wat niet te doen? Waar moet je op letten? Hoe moet je je voorbereiden? En wat kan je allemaal tegenkomen? Na ongeveer dertig minuten gaan de acteurs met de docenten aan de slag. De geïnventariseerde problemen worden door de acteurs uitgespeeld en de docenten gaan samen met de acteur in de vorm van een rollenspel naar oplossingen zoeken. De acteurs zijn trainingsspecialisten en veelvuldig werkzaam in het onderwijs en het bedrijfsleven.

Docenten die de training volgden, noemen hem "zeer leerzaam en heel confronterend".


Interesse of vragen?

Heeft u interesse of vragen? Via het onderstaande formulier kunt u gemakkelijk en snel contact met ons opnemen. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Uw naam *
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres *
Uw vraag of opmerking: *