Introductie-Video

Pesten doet pijn introductievideo

Recensies

Omgaan met pesten en cyberpesten

Wat: Een indrukwekkende workshop en training over hoe om te gaan met pesten en cyberpesten.
Doel: Informeren over de risico’s van pesten en cyberpesten, Onderwijzend personeel trainen hoe daar mee om te gaan en hen leren hoe jongeren bewust te maken van de risico’s en gevolgen van pesten.
Voor wie: Personeel van het Voortgezet en het Middelbaar onderwijs.

Beschrijving van de workshop en training

De docentenworkshop start met een gesprek over diverse vormen van pesten of cyberpesten. Wat is nu echt het probleem? Wat kom je tegen in de praktijk? Hoe ga jij daar mee om? Welke regels hanteert de school? Is dat voldoende? Vervolgens krijgen de docenten een aangrijpend theaterstuk te zien over pesten of cyberpesten. Na dit optreden gaan de docenten de knelpunten die zij herkennen benoemen en veranderen. Met de teksten en gedragingen die de docenten aandragen improviseren de acteurs een aantal scenes opnieuw. De docenten krijgen zo een directe feedback over wat werkt en wat niet werkt.

In de training trainen de acteurs, onder leiding van de workshopleider, De leerkrachten door middel van rollenspelen. De docent voert bijvoorbeeld een gesprek met een pester, een gepest kind, een boze ouder of een meeloper. Als afronding praten we over een veilige en goede sfeer in de klas. Hoe krijg je dat voor elkaar en wat is daarvoor nodig?

Onze docentenworkshops en trainingen staan kwalitatief hoog aangeschreven en worden gemiddeld met een cijfer 8,3 gewaardeerd.


Interesse of vragen?

Heeft u interesse of vragen? Via het onderstaande formulier kunt u gemakkelijk en snel contact met ons opnemen. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Uw naam *
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres *
Uw vraag of opmerking: *