Introductie-Video

Pesten doet pijn introductievideo

Recensies

Pesten op de basisschool

"Suzy's verjaardag"

Wat: Interactieve theaterworkshop over pesten op de basisschool.
Doel: Het verminderen en het voorkomen van het pesten.

Beschrijving van de workshop

Suzy is jarig. Ze heeft een traktatie en uitnodigingen mee voor haar feestje aankomende zaterdag. Haar klasgenootje Lynn maakt flauwe opmerkingen over de zelfgemaakte cakejes. Lynn moet Suzy altijd plagen en pesten. Daarom heeft Suzy Lynn ook niet uitgenodigd voor het feestje. Als Lynn daar achterkomt, gaat het mis. Ze stookt Suzy’s beste vriend Robbie tegen haar op om ook niet naar het feestje te gaan en daarmee loopt het verschrikkelijk uit de hand.

De kinderen zitten midden in het spel van de acteurs, ze spelen de rol van klasgenoten van Suzy. Ze worden meegezogen in het verhaal en de emoties van de verschillende personages. Na afloop kan niemand zeggen dat hij iets niet heeft gezien of gehoord. De workshopleider vraagt de kinderen wat de personages anders hadden kunnen doen. Iedere rol wordt apart behandeld. Door met de aangedragen oplossingen en teksten van de kinderen te improviseren laten de acteurs direct zien wat wel en niet werkt. Deze actieve manier van leren blijkt in de praktijk uiterst succesvol. Kinderen zien en horen direct resultaat van hun eigen tips en oplossingen en die van hun klasgenoten. Het maakt hen bewust van hun eigen bijdrage aan de (goede of slechte) sfeer in de klas. In het laatste gedeelte van de workshop komt de sfeer in de eigen klas aan de orde: Hoe gaan we met elkaar om en hoe willen we met elkaar omgaan? Wordt er gepest? Komen we voor elkaar op? Wat kunnen we verbeteren? Hoe zorgen we voor een nog betere, leuke en vooral veilige sfeer in de klas?

De interactieve workshop eindigt met een stellingname tegen het pesten.


Interesse of vragen?

Heeft u interesse of vragen? Via het onderstaande formulier kunt u gemakkelijk en snel contact met ons opnemen. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Uw naam *
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres *
Uw vraag of opmerking: *