Introductie-Video

"Maandag 14 mei 2018 kwamen er acteurs hier op school. Ze gingen vertellen over pesten en veiligheid. Je moet respect hebben voor andere mensen en elkaar respecteren. Ze hebben verteld hoe je omgaat met pesten en wat je kunt doen in zo’n situatie. We leerden dat je de gepeste moet helpen en achter hem/haar moet staan. De meeloper moet de gepeste kinderen helpen in plaats van meedoen met de pester. De acteurs speelden de pestsituaties na. Wij waren de regisseurs en vertelden wat de acteurs moesten doen. We mochten onze eigen toneelstuk ook zelf naspelen. We vonden het magnifiek. Het was heel leerzaam, serieus en zielig maar hebben ook gelachen want we wisten dat het nagespeeld was (maar het is wel echt gebeurd)."

 Groeten van de kinderen van de Midden-/Bovenbouw van de Wijnberg

Recensies

Pesten op school

Deskundigen schatten dat er jaarlijks 400.000 leerlingen last hebben van pesten op school. Kinderen die op school worden gepest lopen het risico dat ze een laag zelfbeeld ontwikkelen, weinig zelfvertrouwen hebben, wantrouwend zijn ten opzichte van anderen, worden eerder depressief en soms suïcidaal. Ook kinderen die pesten ontwikkelen een verkeerde communicatiestijl. Zo kunnen zij zich ontwikkelen tot harde, impulsieve, agressieve en dominante persoonlijkheden die weinig of geen rekening houden met anderen.

Het voorkomen van pesten op school

Scholen staan in voor de opvoeding en ontwikkeling van hun leerlingen. De zorg voor optimale leercondities en een veilig, positief leefklimaat maken deel uit van hun verantwoordelijkheid. Daabij hoort ook het voorkomen en aanpakken van pestgedrag en geweld op school. Een hele klus!

Bureau Horizon kan scholen op een effectieve manier steunen in deze taken. Ons aanbod richt zich op leerlingen en onderwijzend personeel door middel van interactieve theaterworkshops en trainingen. Een methode die enorm effectief is gebleken.

Pesten op school en ouders

Bureau Horizon heeft een groot aanbod aan ouderavonden. Pesten, cyberpesten en andere actuele jongeren-problemen worden met ouders doormiddel van interactief theater op indrukwekkende wijze inzichtelijk gemaakt, besproken en aangepakt.

Pesten op school en leerkrachten

Voor leerkrachten hebben wij een groot aanbod aan workshops en trainingen. Hoe signaleer en voorkom je pesten of cyberpesten? Wat maakt dat een leerling of klas als lastig ervaren wordt? Hoe ga je daarmee om? Onze trainingsacteurs trainen docenten in deze lastige situaties doormiddel van rollenspelen. Scholen waarderen deze trainingen met een gemiddeld cijfer 8,3.

Bureau Horizon kan uw school op een effectieve, leuke en unieke manier helpen om deze lastige taken aan te pakken en daarmee uw school veiliger te maken.


Interesse of vragen?

Heeft u interesse of vragen? Via het onderstaande formulier kunt u gemakkelijk en snel contact met ons opnemen. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Uw naam *
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres *
Uw vraag of opmerking: *